sobota 22. ledna 2011

愛について...

Podařilo se mi dostat do praciček 312 stran Tsuyoshiho úvah, které vycházely v Myojo v letech 1999 až 2005. 僕の靴音、Boku no Kutsu Oto - Zvuk mých bot - se kniha jmenuje. Co pár stránek je roztomilá černobílá fotka. Na konci víc se srnkami z Nary. Japonsky, v úhledných sloupečcích a odstavečcích.

Připravme si kapesníčky, protože tohle je Tsuyoshi a šest nejtěžších let jeho života.

Tsuyoshiho není lehké číst. Jeho texty jsou plné metafor a hlubokých, neuchopitelných myšlenek. Je snadné se v jeho světě utopit, ale ne konečné. Ztratíte se a on vás objeví a vyvede a vynese až do nebe nad Narou rozpínajícího se široko, široko.

Bude zajímavé sledovat paralely s Shoujiki Shindoi (2002 - 2009) a Love Fighterem (? - dosud). Sesbírat všechny díly Tsuyoshiho blogu nebude jednoduché. Jednotlivé kousky jsou roztroušené tu a tam po síti, samotný blog je přístupný jen v Japonsku, a to po uhrazení příslušné částky. Budu se muset poohlédnout po nějakém spolehlivém zdroji, co je situován přímo u zdroje. A připravit další sadu kapesníčků, protože tohle je Tsuyoshi a nelze jinak, než se cítit býti milován až k slzám.

Žádné komentáře:

Okomentovat